2006-08-04

Små och stora saker

Vi har fått svar från någon som ska skicka vidare mailet till någon som kanske kan svara på varför vi inte fått något svar än.

Sydkorea stoppar sina internationella adoptioner. Korea har aldrig varit aktuellt för oss, men jag förstår att de som har ansökningar där sitter med hjärtat i halsgropen just nu. Tänk att behöva börja om... Samtidigt är det ju ett steg i rätt riktning för Sydkorea.

I idealvärlden behöver inga barn adopteras.

2 comments:

Pia said...

Å andra sidan har det varit stopp i Korea till och från sedan de började med internationella adoptioner. Hittills har det haft mer med politik att göra vad jag förstår än någon slags förändring mot en "idealsituation" (vad nu det är, jag tycker personligen inte att 30 000 aborter per år i ett land är självklart bättre än att barn föds och får adoptivföräldrar. Därmed inte sagt att jag är motståndare till aborter i sig).

Salvia said...

Det är ju en oerhört komplex situation, det håller jag med om.

Vad jag förstått finns ett stort motstånd mot internationella adoptioner i Korea; det kanske är politiska utspel för att blidka dessa som orsakar stoppen mer än omtanke om barnen?

Jag har inte följt Korea särskilt noga då det inte är ett aktuellt land för oss så jag har egentligen ingen aning om hur det förhåller sig där.

Vad gäller aborter så är antalet i ett land av underordnad betydelse tycker jag. Det viktiga är att man har en juste syn på sexualitet, preventivmedel och en liberal abortlagsstiftning.När det börjar komma upp i de siffror du talar om (30000 måste dock ställas mot befolkningsstorleken innan man kan avgöra hur siffran ska tolkas) är det dock intressant att analysera orsakerna till de oönskade (?)graviditeterna.

Tycker jag.

Känner att du "lurar in" mig i politiska resonemang (och eftersom att det är något av det bästa jag vet så är jag ganska "lättlurad"...) så jag slutar nu. Inte för att det är ointressant eller oviktigt; tvärtom, jag behöver mer tid och utrymme om jag ska resonera kring de här frågorna.